DESPRE ASOCIATIA NOASTRA " GAL CRIVATUL DE SUD-EST '

Avem un succes & Consultanță durabilă

Asociația Grupul de Acțiune Locală “Crivățul de Sud-Est” a luat ființa din cauza nevoii de o mai buna reprezentare a nevoilor locale, din punct de vedere socio-economic, la nivel județean si pentru rezolvarea sau ameliorarea acestor nevoi prin implementarea de proiecte structurale cu finanțare europeana si/sau de la bugetul statului roman.
Inițiative de înființare a unui grup de acțiune au existat începând cu toamna anului 2012, când au fost purtate primele discuții cu reprezentanții primăriilor, a mediului de afaceri local dar si a asociațiilor de producători.
Astfel, la mai bine de un an după începerea discuțiilor, in anul 2013 a fost conturat, pentru prima data, in mod real teritoriul GAL, a fost identificata denumirea de GAL “Crivatul de Sud-Est”, sigla asociației si a fost înaintata rezervarea de denumirea in data de 25.10.2013.
La emiterea Statutului Asociației, in ceea ce privește localitățile (UAT) componente acestea erau: Balta Alba, Balaceanu, Boldu, Ghergheasa, Puiești, Râmnicelu, Vâlcelele, Ziduri, Racovița si Salcia Tudor. Ulterior, in data 27.06.2014, localitatea Valea Râmnicului decide sa se alăture parteneriatului creat iar la data de 26.08.2014, localitatea Salcia Tudor se hotărăște sa părăsească parteneriatul – rămânând in continuare 10 localități, care vor realiza o Strategie de Dezvoltare Locala comuna si valabilă pentru fiecare entitate din parteneriat
La emiterea Statutului Asociației, in ceea ce privește localitățile (UAT) componente acestea erau: Balta Alba, Balaceanu, Boldu, Ghergheasa, Puiești, Râmnicelu, Vâlcelele, Ziduri, Racovița si Salcia Tudor. Ulterior, in data 27.06.2014, localitatea Valea Râmnicului decide sa se alăture parteneriatului creat iar la data de 26.08.2014, localitatea Salcia Tudor se hotărăște sa părăsească parteneriatul – rămânând in continuare 10 localități, care vor realiza o Strategie de Dezvoltare Locala comuna si valabilă pentru fiecare entitate din parteneriat.

Teritoriul pe care îl reprezintă Grupul de Acțiune Locala ”Crivatul de Sud-Est”, se întinde de la partea de nord-vest a județului Brăila, respectiv comuna Racovița, pana in partea de est a județului Buzău- respectiv limita de vest a teritoriului GAL – comuna Ziduri.

Teritoriul are o suprafața totală de 632.17 km2, o populație de 30.593 locuitori si cuprinde nouă comune din județul Buzău: Balta Albă, Boldu, Ghergheasa, Bălăceanu, Ziduri, Râmnicelu, Puiești, Vâlcelele si Valea Râmnicului, si o comuna din județul Brăila: Racovița. Ca urmare a nevoii de dezvoltare a zonei a fost înființat un parteneriat public-privat informal din care fac parte atât primăriile comunelor cat si întreprinzători privați, ONG-uri si alte persoane interesate sa se implice sau sa implementeze proiecte. Grupul de Acțiune Locala, constituit conform cadrului Axei EADER a PNDR 2014 – 2020, își propune să contribuie in mod direct si activ la dezvoltarea economică și socială a teritoriului în cadrul căruia activează, respectând nevoile, valorile și specificul local. Totodată, activitățile derulate vor conduce la ameliorarea unor mari probleme cu care se confrunta mediul rural precum exodul tinerilor spre orașe, lipsa serviciilor, a infrastructurii moderne, a locurilor de muncă probleme educaționale, sociale, lipsa unei bune valorificări a potențialului agricol, cultural, turistic, etc.

PREZENTARE PROIECT POCU

We make a difference

The best solutions for
developing your business

Proiecte

Unele dintre
proiectele noastre

Wealth Consulting
Consulting

Wealth Consulting

Business Fluence
Consulting

Business Fluence

R Investments
Consulting

R Investments

Credible Funds
Finance

Credible Funds

AFIR

AGENTIA PENTRU FINANTAREA INVESTITIILOR RURALE

Contactati-ne!

Ne place să aflăm de la dvs. să vă simțiți liberi Intrați în legătură cu noi!

Nulla fugiat incididunt exercitation fugiat sint magna at dolor nisi occaecat laborum do duis adipisicing este. Laboris aute occaecat labore ut excepteur quis elitares animes. Sunt enim sit sit anim magna excepteur est duis est eiusmod dolore tempor laboris.

    Fields with * are required.