GAL-ul de la Balta Albă care ajută fermierii din mediul rural și derulează proiecte de peste 1 milion de euro

În localitatea buzoiană Balta Albă funcționează de mai bine de șase ani o asociație care și-a propus, încă de la înființare, să sprijine social și economic, la nivel județean fermierii și în general persoanele din mediul rural care doresc să acceseze fonduri europene sau bani de la bugetul de stat.

În anul 2013, în Statutul Asociației se aflau mai multe unități administrativ-teritoriale, printre care Balta Albă, Bălăceanu, Boldu, Ghergheasa, Puiești, Râmnicelu, Vâlcele, Ziduri, Racovița și Salcia Tudor. Un an mai târziu localitatea Salcia Tudor părăsește parteneriatul, însă în locul său aderă localitatea Valea Râmnicului. Teritoriul pe care îl reprezintă Grupul de Acțiune Locală “Crivățul de Sud-Est” se întinde de la partea de nord-vest a județului Brăila, respectiv comuna Racovița, și până în partea de est a județului Buzău, comuna Ziduri. Întregul teritoriu acoperit de GAL are o întindere de aproximativ 580 kilometri pătrați și o populație de peste 32000 locuitori. Printre obiectivele și demersurile asociației se numără și cele cu rol de a combate exodul tinerilor care aleg să plece din mediul rural către oraș. În scopul disiminării acestor informații esențiale pentru persoanele din mediul rural, GAL Crivățul de Sud-Est a transmis un comunicat de presă:

În ciuda timpului îndelungat de implementare, în acest an, în cele 10 unități administrativ-teritoriale vor fi implementate proiecte în valoare totală de 1.141.465,49 EURO. Acest lucru înseamnă că peste 54 de miliarde de lei vechi vor intra în economia reală, concretizându-se în active fixe, precum artere rutiere, parcuri, iluminat public și utilaje, grație parteneriatelor încheiate între UAT-uri și Grupul de Acțiune Locală Crivățul de Sud-Est. GAL-ul dorește să aducă pe această cale sincere mulțumiri tuturor partenerilor și colaboratorilor care care au crezut în acest proiect și au susținut implementarea acestuia. Toate aceste investiții vor aduce plus valoare comunităților beneficiare și vor creea o infrastructură necesară pentru o dezvoltare durabilă la nivel local și regional. Totodată, echipa GAL-ului dorește să informeze publicul despre faptul că, prin intermediul Federației Naționale a GAL-urilor din România, a cărui membru este, se încearcă facilitarea finanțării de proiecte europene și din alte Programe Operaționale, precum POR, POIM, POCU, etc. În acest sens este necesară o alocare bugetară mai maare la viitoarea programare, iar întreaga echipă a GAL-ului a dovedit capacitatea de implicare, de implementare și de identificare a nevoilor pentru fiecare teritoriu în parte.

Reprezentantul și artizanul Grupului de Acțiune Locală Crivățul de Sud-Est este Cercel Ionuț Lucian, un tânăr buzoian cu ambiții și proiecte puternice pentru județ. Ionuț a primit, de-a lungul timpului mai multe distincții pentru implicarea sa activă în sprijinirea mediului rural, printre acestea enumerându-se “Premiul de excelență pentru susținerea mediului rural românesc” oferit Agenția pentru FInanțarea Investițiilor Rurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *